Rólunk

Rólunk

 

A banda

 

A műfajról

 

Django Reinhardt„Még egy kört!” – szólt oda a pincérnek a múlt század első felében egy már kellően vidám és a többi látogatónál némiképp tehetősebb vendég valamikor, egy francia kiskocsmában. A sarokban gypsy-jazz muzsika szólt, a hely tele volt, és a vendégsereg nemigen akart hazamenni… A Gypsy jazz (más néven cigány swing vagy hot club jazz) egy olyan jazz stílus, amelyet a roma gitáros Jean "Django" Reinhardt fejlesztett ki Párizsban az 1930-as években. Mivel Franciaországból származik, és Reinhardt a Manouche Sinti klánból származott, a cigány jazz-t gyakran francia néven "Jazz Manouche" -nak hívják. A műfaj megszületése az 1934-ben alapított Quintette du Hot Club de France zenekarhoz köthető. Az együttes tagjai: Stephané Grappelli – hegedű, Django Reinhardt – szólógitár, Joseph „Nin-Nin” Reinhardt (Django öccse) és Roger Chapu – ritmusgitár, valamint Louis Vola – nagybőgő voltak. A zenekar teljesen új hangzásvilágot teremtett meg, mely gyorsan rendkívül népszerű lett, néhány év leforgása alatt több száz felvételüket kiadták.

 

 

Különleges hangzás

 

A szving fő hangszere a gitár. Ritkán találkozni lehet szóló- és duó előadókkal is, de az általánosan bevett zenekari felállás legalább a trió, amely szólógitárból és két ritmusgitárból áll. A trió természetesen tovább bővülhet újabb gitárokkal, esetleg más hangszerekkel, hagyományosan hegedűvel, zongorával vagy nagybőgővel. E műfaj hazai jeles képviselője a „Még egy kört!” Gypsy Jazz Band. Roby Lakatos világhírű hegedűművésszel született meg e formáció, kiegészülve Roby zenésztársaival és egy csodás hangú énekesnővel, Roby lányával, Myriam Lakatossal.

 

A fergeteges hangulat garantált.
Muzsikájuk világszínvonalú.
Repertoárjuk felülmúlhatatlan.

 

 

A formációkról

 

Két felállásban lépnek színpadra, a nagyobb a Még egy kört! Gypsy Jazz Band, míg a kisebb a Még egy kört! Gypsy Jazz Quartet.

Még egy kört! Gypsy Jazz Band

Roby Lakatos - hegedű

Myriam Lakatos - ének

Kárpáti Róbert – gitár

Flór Noémi - nagybőgő

Bóni László – hegedű

Ladányi Gábor - gitár

Makk András – gitár

 

Még egy kört! Gypsy Jazz Quartet 

Myriam Lakatos - ének

Kárpáti Róbert – gitár

Flór Noémi - nagybőgő

Makk András – gitár

 

Roby Lakatos - hegedű

 

Bihari egyenes ági leszármazottja, Dankó hegedűjén játszott hatévesen, 11 évesen pedig már Járóka zenekarában játszott. Csodagyereknek hívták és kezelték, 19 évesen Belgiumban lépett fel. Többek között játszott a világhírű hegedűművésszel, Maxim Vengerovval és Nikolai Schneiderrel is. A belgiumi évek után egy New York-i menedzseriroda, a Columbia szervezte Roby Lakatos koncertjeit, ekkor vette szárnyára a nemzetközi hírnév. Roby Lakatos világhírű hegedűművész, a cigányzene kiemelkedő képviselője egy új zenei stílus, az unortodox cigány fúzió megteremtője. A New York-i Carnegie Hall-tól a londoni Royal Albert Hall-on át, egészen a Sydney-i Operaházig, mindenhol a „magyar cigány hegedűvirtuóz”-ként ismerik. Stílusos, olykor meghökkentő megjelenésével, hangszertudásával és egyedülálló improvizációs készségével inspirálja kollégáit, partnereit és tanítványait.

 

 

 

 

 

 

Myriam Lakatos - ének

 

Gyermekkorában hegedülni tanult, Belgiumban zeneiskolába járt. Első jelentős fellépése édesapja, Roby Lakatos mellett a budapest Arénában volt, 7000 ember előtt olyan neves előadóművészekkel, mint például Charlie, Király Linada, Bangó Margit, Ferenczi György.

Jazz klubbokban gyakran énekel, Magyarországon és külföldön egyaránt. Myriam Fuks lemezén együtt szerepel Mischa és Lily Maisky-val.

Jelenleg a „Még egy kört!” és a Pannonia Art zenekarok állandó énekesnője.

 

Kárpáti Róbert – gitár, a „Még egy kört!” Gypsy Jazz Band vezetője

 

karpatiKárpáti Róbert 2018-ban álmodta meg a Még egy kört! Gypsy Jazz Trió zenekart és mellé a stílust. 1966-ban ritmus-gitáros volt a budapesti Sampo beat-zenekarban, majd jó néhány évtized kihagyás után pár éve újra gitárt ragadott és immáron lényegesen szisztematikusabban foglalkozik a hangszerrel. Különböző gitár-tanárokhoz járt. Időnként vendégzenészeket hívnak a nagyobb élmény érdekében.

 

 

 

 

 

Flór Noémi - nagybőgő

 

flor

Gyerekkorában kezdett hegedűn tanulni. Mivel a zene mellett a képzőművészet is érdekelte, a Képzőművészeti Szakközépiskolában érettségizett. Utána basszusgitározni és nagybőgőzni is tanult a Postás Zeneiskolában, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakát végezte el Berkes Balázs növendékeként nagybőgő szakon. 1994-ben diplomázott.

2012-ben ének-zene mester diplomát szerezett az Eszterházy Károly Főiskolán.

Alapító tagja volt a Wei Wu Wei zenekarnak (lemezek: Ablak egy tájra, Későre jár), a Wee Dot Jazz Quartetnek (Blue in Blue out). Játszott a Dubcity Fanatics együttesben, valamint jónéhány más formációban vendégként. Szereplője volt a Magyar Rádió által szervezett Jaco Pastorius emlékkoncerteknek. Tagja volt a Swing Ladies Hungary bigband-nek és a Bódás Zsuzsanna JazzBarokknak.

A Hot Club of Hungary-vel eddig két lemeze jelent meg, a Flór Gábor Harmonica Summit-tal szintén kettő, amiből a második Django Reinhardt tiszteletére készült (Merci, Monsieur Django).

Jelenleg a Valaki Alfonz együttes és a Hot Club of Hungary zenekar mellett a Még egy kört! Gypsy Jazz Band tagjaként játszik.

 

Bóni László – hegedű

 

Bóni László 1968-ban született Budapesten. Roby Lakatos édesapjánál tanult, az ő zenekarában játszott, majd 1987-ben szerzett szólistadiplomát cigány hegedűművészként. Ezt követően hat hónapot töltött Japánban, ahol egy Gypsy trióval lépett fel, mellyel később bejárta egész Európát. 1991 és 1994 között Antwerpenben dolgozott.

Állandó tagja a Roby Lakatos & Ensemble zenekarnak.

 

 

 

 

Ladányi Gábor - gitár

 

Ladányi Gábor 1993-ban született, zenész családban. Zenei tanulmányait 2001- ben a Monori Budai Imre Alapfokú Művészeti Iskolában kezdte. 2012-ben érettségizett Debrecenben a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában. 2012-2015 között a Kőbányai Zenei Stúdió növendéke, ahol id. Tornóczky Ferenc, Fekete-Kovács Kornél, Babos Gyula voltak tanárai. 2015-ben felvételt nyert a Brüsszeli Koninklijke Conservatorium-ba, ahol 2019-ben végzett. A Brüsszeli évek alatt számos külföldi és magyar előadóval lépett fel. Állandó tagja lett a Balassi jazz club zenekarának, ahol Zsári Tamás, Bart DeNolf és Bruno Castelucci mellett fellépet Fekete-Kovács Kornéllal, Borbély Mihállyal, Winand Gáborral, Cseke Gáborral, Bacsó Kristóffal. Fellépett továbbá: Philip Catherine, Toine Thys, Eddie Conrad, Michael Blass, Mark Mathys, Antoin Pierre.

2018-óta a Roby Lakatos Ensemble tagja, amellyel jazz cluboktól a nagy koncerttermekig fellépnek a világ minden pontján. 2019-ben megalapította saját trióját, melyben Federico Pecoraro-val (basszusgitár) és Umberto Odone-val (dob) játszanak.

 

Makk András – gitár

 

András 6 évesen hegedült, furulyázott, majd 12 évesen már gitározott. Zenetanárként végzett.

Inspirációk, példaképek: Django Reinhardt, Joe Pass, Bob Marley.

Az alábbi zenekarokban játszott:

Danube Riddim
Rák Béla Combo
Czinege
Sillage de Piaf

Jelenleg a Valami Swing és a „Még egy kört!” Gypsy Jazz Band tagja.

 

 

 

 

 

 

 

 

KONCERTSZERVEZÉS:

Csere-Dési Viktória

desi.viktoria@gmail.com

Mobil: +36 20 333 3282

 

Zenekarkikötő

zenekarkikoto@gmail.com

Mobil: +36 30 857 4903

 

SZAKMAI VEZETŐ ÉS KONCERTSZERVEZÉS:

Kárpáti Róbert

krobert215@gmail.com

Mobil: +36 70 328 3680

 

 

Támogatónk

DX TRADE CENTER KFT

Kapcsolat

Keressen minket bizalommal!